Energieakkoord

Delen via:   

Om te komen tot een betaalbare en schone energievoorziening, werkgelegenheid en kansen voor Nederland in de markt van schone technologie, sloten ruim veertig organisaties het Energieakkoord voor duurzame groei, waaronder de overheid, werkgevers, energie-instanties en natuur- en milieuorganisaties.

Meer windenergie

Het Energieakkoord bepaalt dat in 2023 16% van de Nederlandse energievoorziening uit duurzame energiebronnen moet komen. Om dat doel te halen, moet Nederland o.a. meer windenergie opwekken – deels op land, deels op zee. De aanleg van een elektriciteitsnet op zee is daar een belangrijk onderdeel van, ook omdat de kosten van wind op zee flink naar beneden moeten. (Het Energieakkoord gaat uit van een flinke kostprijsreductie, van 40%.)

Voortgang

De afspraken over wind op zee maken deel uit van in totaal 175 concrete afspraken uit het Energieakkoord, over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid. Een speciale commissie onder voorzitterschap van Ed Nijpels ziet erop toe dat deze afspraken daadwerkelijk worden nagekomen.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.