Meld je aan voor de Beach Clean Up!

Delen via:   
25 / 06 / 2019

Om het strand 'De Kaloot' helemaal klaar te maken voor het seizoen organiseert TenneT in samenwerking met de Dorpsraad Borssele, Waterschap Scheldestromen, Boskalis, Rijkswaterstaat en de gemeente Borsele op woensdagmiddag 10 juli een beach clean up. Deze Clean Up is onderdeel van een mix aan maatregelen om 'De Kaloot' schoon te maken en te houden.

In de afgelopen anderhalf jaar zijn voor de aanleg van de zeekabels voor het project Net op zee Borssele verschillende werkzaamheden uitgevoerd op en langs de dijk ter hoogte van de energiecentrale Borssele. Aannemers hebben de dijk verzwaard en de eerste twee zeekabels aan land getrokken. Deze werkzaamheden hadden tot gevolg dat de toegangsweg vanuit het dorp Borssele richting het strand 'De Kaloot' lange tijd afgesloten is geweest. Nu de werkzaamheden voor de aanleg van de eerste set zeekabels is afgerond zijn de wegen richting het strand weer opengesteld. Hiermee is de bereikbaarheid van het strand weer sterk verbeterd en kunnen bewoners van Borssele tijdens het zomerseizoen genieten van het strand.

De Kaloot zwerfafval vrij

Dorpsraad Borssele, TenneT, Boskalis, Rijkswaterstaat, het Waterschap en de gemeente Borsele willen er voor zorgen dat zo veel mogelijk zwerfafval van het strand en de duinen van 'De Kaloot' wordt verwijderd en dat het strand ook schoon blijft. Om dit doel te behalen  nodigt de organisatie vrijwilligers uit de omgeving Borssele uit om samen 'De Kaloot' vrij te maken van zwerfafval.

Op woensdagmiddag 10 juli om 13:00 uur starten wij met de Beach Clean Up. Op het parkeerterrein van 'De Kaloot' worden de deelnemers ontvangen en worden de prikkers en afvalzakken uitgereikt. Na het formeren van teams, waarbij rekening wordt gehouden met gezinnen, groepen en stellen, gaan wij met z'n allen aan de slag. Om uiterlijk 16.00 stoppen we. Deze actie is onderdeel van een mix aan maatregelen. Later in het jaar worden er ook machinale opruimwerkzaamheden uitgevoerd en preventieve maatregelen  getroffen. Bijvoorbeeld in de zogeheten slufter, een stukje van het waardevolle natuurgebied  in 'De Kaloot'. In de slufter verzamelt zich zwerfafval. Dit zwerfafval komt met de getijden mee via een geul. Om dit in de toekomst te beperken en hopelijk te voorkomen, plaatst Rijkswaterstaat na het broedseizoen gaaswerk in de geul.

Speciaal voor de Clean Up van 'De Kaloot' hebben wij een aanmeldpagina gemaakt. Op deze pagina kan je aangeven dat je komt, en met hoeveel mensen. Wanneer je je aanmeldt kunnen wij rekening houden met de hoeveelheid prikkers, vuilniszakken en natuurlijk met een verfrissende versnapering voor na de clean up.

Tot ziens op 'De Kaloot'!

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.