Kom buurten bij onze selfie spot (infopunt) op strand Heemskerk/Wijk aan Zee

Delen via:   
19 / 05 / 2022

Twee bezoekers, bovenop de rode infocontainer op het strand van Heemkerk / Wijk aan Zee, met de Moonfish op de achtergrond. Foto: Jorrit 't Hoen.

Als één van de hoofdrolspelers bij de aanleg van de zeekabels trekt de bijzondere kabellegmachine Moonfish van aannemer Jan de Nul (JLC) op het strand van Heemskerk veel bekijks. Wie dit plaatje nog niet op zijn of haar telefoon of camera heeft staan, nodigen we van harte uit om de komende weken even op het strand te komen buurten.

We hebben er al heel wat voorbij zien komen, selfies van strandgangers met het ‘futuristische gele waterwezen’ op de achtergrond. De Moonfish van aannemer Jan de Nul (JLC) begraaft de zeekabel op strand en zee. Daarvoor rijdt het onbemande robotvoertuig terug de zee in om in totaal 4 elektriciteitskabels n het strand en de zeebodem te begraven.

Medewerkers van ons team vertellen over de Moonfish. Foto: Rosita Stumpel

Flyeractie

Dit levert ongetwijfeld weer bijzondere beelden op. In de komende weekenden zijn er medewerkers van ons team op het strand om te flyeren en die vinden het erg leuk als u even komt buurten. En het mooie is, met zo’n flyer waarin we kort uitleggen waarom deze werkzaamheden worden uitgevoerd kunt u vervolgens gratis een lekker softijsje halen bij Beachclub Oost, zo lang de voorraad strekt.

Taggen

Het dakterras van ons infopunt op het strand biedt een perfecte selfie spot met uitzicht op de werkzaamheden. Graag willen we zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de Moonfish. Daarom zouden we het leuk vinden als u die selfies wilt delen op uw Facebook of Instagram account en ‘TenneT’ en/of ‘Moonfish’ wilt taggen.

Download de BouwApp

Wilt u de Moonfish liever in actie zien? Houd dan onze TenneT BouwApp goed in de gaten. Deze kunt u gratis downloaden in de App Store (iOS) of Google Play (Android). Zo ontvangt u doorlopend actuele informatie over de werkzaamheden voor de aansluiting van de windparken voor de kust: https://debouw.app/projects/hollandse-kust-noord-en-west-alpha

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.