Kom kijken op één van onze werkterreinen bij ‘Dag van de Bouw’ op zaterdag 18 juni

Delen via:   
01 / 06 / 2022

De Dag van de Bouw is de jaarlijkse open dag van Bouwend Nederland. Het is dé dag waarop iedereen achter de bouwhekken mag komen kijken hoe bouw- en infrabedrijven dagelijks doorbouwen aan Nederland. Dit jaar is de Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni. In samenwerking met onze aannemers organiseren we in regio IJmond een leuke fietstocht voor jong en oud.

In het kader van onze energieprojecten zijn meerdere aannemers op verschillende plekken in de regio aan het werk. Tijdens de Dag van de Bouw bent u van harte welkom om op die werkterreinen een kijkje te komen nemen. Daar kunt u horen en zien wat er zoal gebeurt en vooral ook waarom. De teams van NRG, Croonwolter&dros en Jan de Nul (JLC) nemen u graag mee in de uitvoering.

Velsertraverse

Zo is aannemer NRG momenteel bezig met de voorbereiding voor de kabeltrek. Tijdens de Dag van de Bouw richt NRG op het werkterrein bij de Velsertraverse verschillende stands in. Aan de hand van verschillende filmpjes ziet u wat NRG zoal doet en gedaan heeft in de omgeving. Verder laat NRG zien hoe een ondergrondse boring via GPS werkt en speciaal voor kinderen is er een stand met leuke proefjes.

Transformatorstation/Informatiecentrum

Bij ‘Tussenschenwijck’ aan de Zeestraat werkt aannemer Croonwolter&dros op het terrein van het nieuwe transformatorstation. Met een speciale looproute krijgt u deze dag een unieke kans om dit bouwterrein te bezoeken. Ook hier worden verschillende kraampjes ingericht om u mee te nemen in de werkzaamheden. Op ons naastgelegen Informatiecentrum laten we kinderen zelf stroom maken.

Strand Heemskerk/Wijk aan Zee

Op het strand is aannemer Jan de Nul (JLC) de komende tijd bezig om de vier zeekabels aan te leggen. Een bijzondere klus, waarvoor een hele vloot aan bijzonder materieel wordt ingezet, waaronder de unieke kabellegmachine Moonfish. Met ons Infopunt bieden we u naast uitleg ook een perfect uitzicht op de werkzaamheden.
 

Op zaterdag 18 juni staan de poorten van de werkterreinen tussen 10.00 en 16.00 uur voor u open, zodat u met de fietstocht kunt starten wanneer u wilt op één van de werkterreinen naar keuze.
 

Route

U kunt starten op een werkterrein naar keuze. Haal daar uw stempelkaart en de eerste stempel om vervolgens door te fietsen naar de overige ontvangstplekken op de route. Kom voor de laatste stempel naar ons het Infopunt op het strand, waar wij op een lekker ijsje trakteren. 

Inschrijven

Om alles zo goed mogelijk op uw komst voor te bereiden, horen we graag van u met hoeveel personen u wilt deelnemen aan deze fietstocht. U kunt zich hiervoor aanmelden door een mailtje te sturen naar roos.jurriens@tennet.eu.

Starten wanneer en waar u wilt

Wilt u niet de hele fietstocht doen maar gewoon een of meerdere werkterreinen bezoeken, dan kan dat uiteraard ook (na inschrijving). Op zaterdag 18 juni staan de poorten van de werkterreinen tussen 10.00 en 16.00 uur voor iedereen open, zodat u kunt starten of langskomen wanneer u wilt.

Zet deze tocht alvast in uw agenda en mocht u in de tussentijd al vragen hebben, dan kunt u ons bereiken via roos.jurriens@tennet.eu. De teams van TenneT en de aannemers verheugen zich op uw komst.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.