Kom morgen (18 juni) bij ons kijken tijdens de Dag van de Bouw

Delen via:   
16 / 06 / 2022

In de regio IJmond bouwt TenneT in samenwerking met een aantal aannemers de aansluitingen waarmee duurzame windenergie van zee in de komende jaren aan land wordt gebracht. Morgen (zaterdag 18 juni) krijgt iedereen tussen 10.00 en 16.00 uur de gelegenheid de bouwterreinen in Velsen-Noord, Wijk aan Zee en Heemskerk te bezoeken tijdens de Dag van de Bouw. 

Op dit moment is aannemer Croonwolter&dros op het terrein volop bezig met het installeren van de technische installaties. Omdat het station nog niet is aangesloten op het net, stellen de aannemer en TenneT het bouwterrein komende zaterdag open voor bezoek. Via een speciale looproute wandelt u op uw gemak langs alle technische onderdelen, zoals de transformatoren. Voor wie wil weten wat het station doet en hoe alle onderdelen werken, is eerder al een speciaal infopunt ingericht.

Zelf energie maken

In het naastgelegen Informatiecentrum van TenneT staat een grote maquette voor een overzicht van het hele project in één oogopslag. Kinderen leren hier via eenvoudige proefjes hoe je zelf stroom maakt en kunnen daarnaast hun eigen energie kwijt op een springkussen in de tuin van het markante landhuis.

Elektriciteit opwekken met een citroen. Foto: Jorrit 't Hoen.

Puzzelen + proefjes

Ook de aannemers die op de andere terreinen in de gemeenten Velsen en Heemskerk aan dit project werken, nemen deel aan het programma. Tussen de werkterreinen zal tijdens de openstelling een pendelbus rijden. Zo laat het team van NRG bij de Velsertraverse in Velsen-Noord van alles weten over speciale boor- en kabeltechnieken. Verder kunnen de jongste bezoekers hier lekker puzzelen, proefjes doen en genieten van high tech drone apparatuur.

Morgen (zaterdag 18 juni) staan de poorten van de werkterreinen tussen 10.00 en 16.00 uur voor u open, zodat u kunt langskomen wanneer u wilt

 

Volg de vloot

Op het strand en voor de kust van Heemskerk/Wijk aan Zee is aannemer Jan de Nul (JLC) bezig met de aanleg van de zeekabels die naar de ‘stopcontacten op zee’ van TenneT lopen. Benieuwd wat de verschillende schepen in de komende maanden gaan doen, welke machines er worden ingezet en hoe een zeekabel eruitziet? Bij het infopunt naast het werkterrein op het strand neemt het team van de Belgische aannemer u mee in de uitvoering.

De Moonfish op het strand. Foto: Rosita Stumpel.
Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.