Roos Jurriens nieuwe gastvrouw Infocentrum Zeestraat

Delen via:   
07 / 04 / 2022

Roos Jurriens  op de landelijke Girls' Techniek Day. Foto Jorrit 't Hoen

Voor ons Informatiecentrum aan de Zeestraat 250 stellen we graag Roos Jurriens aan u voor als het nieuwe gezicht binnen ons team. Deze geboren en getogen Beverwijkse zal voortaan onze bezoekers ontvangen en gaat zich ook bezighouden met de organisatie van events. “Daarnaast mag ik me ook bezighouden met de aankleding in en rond het markante Landhuis Tusschenwijck”, zo laat Roos weten die tegenwoordig in Haarlem woont.

Verhalen + inspiratie

“Ik heb hier tot mijn 23e gewoond en ken zowel de mensen als de omgeving erg goed. Wie mij kent, weet dat ik erg begaan ben met de natuur en een gezonde levensstijl. Het bewust bezig zijn met wat je doet, komt ook terug in de meditatieworkshops die ik geef. Ik vind het waardevol om naar mensen en hun verhalen te luisteren en hopelijk ook inspiratie terug te geven. Dat lijkt me ook erg leuk binnen deze baan.”

Roos Jurriens, rechts op de foto, met groep 7/8 van De Wilgenroos op Girls' Techniek Day.  Foto: Jorrit 't Hoen.

In contact

Naast haar workshops werkte Roos tot voor kort ook parttime bij cateringbedrijf Sjef. Het contact met TenneT ontstond dan ook toen ze de hapjes en drankjes verzorgde tijdens de Oogstdag in het Wijkeroogpark in Velsen-Noord. “Daar werden toen door lokale vrijwilligers en TenneT in het kader van de landelijke campagne Meer Bomen Nu - waar ik ook vrijwilliger van ben - jonge zaailingen gered. Zo raakte ik in gesprek met de mensen van TenneT, die mij tipten voor deze mooie baan.”

Iedereen is welkom

Nu de restricties door COVID-19 gelukkig weer zijn opgeheven, hoopt het team van TenneT opnieuw een hoop bezoekers te mogen ontvangen aan de Zeestraat. “Of dat nu schoolklassen, bridgeclubs, buren of individuele geïnteresseerden zijn, iedereen is hier welkom. Om deze bezoeken in goede banen te leiden, verzoeken we mensen zich vooraf even aan te melden. Zo is het ook mogelijk een bezoek te plannen aan het nieuwe transformatorstation dat even verderop wordt gebouwd.”

Kom langs

Wilt u het hele project met een helicopterview van boven bekijken? Of wilt u via onze VR-bril zien hoe de groene stroom uiteindelijk bij u in het stopcontact terechtkomt? Kom dan (op afspraak) langs in ons informatiecentrum aan de Zeestraat 250 tussen Wijk aan Zee en Beverwijk. Roos of een van de andere teamleden legt u graag uit wat hier gebeurt. Aanmelden kan via: infocentrumwijkaanzee@tennet.eu

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.