Zandtransporten doorgeschoven vanwege het mooie strandweer

Delen via:   
10 / 09 / 2021

De eerste damwanden voor de zandophoging staan op hun plek. Foto: Jorrit ‘t Hoen

Vanwege het mooie weer en de drukte op het strand, is er door aannemer NRG iets geschoven in de planning voor de werkzaamheden op het strand. Daardoor is de start van de zandtransporten vanaf Zuiderbad voor het verhoogde werkterrein verplaatst naar volgende week. Ondertussen werkt NRG aan de damwand voor de verhoging en is ook de calamiteitenstrook langs het werkterrein aangelegd.

Passage aan duinkant

“Via deze strook kunnen strandgangers het werkterrein aan de duinzijde passeren”, zo laat Dirk van Reijendam namens de aannemer weten. “Ook de strandhuiseigenaren kunnen deze verharde rijbaan in oktober gebruiken voor de afvoer van de strandhuisjes als het seizoen voorbij is.”

Damwandconstructie

Gezien de topdrukte was het een goede beslissing het werk en het vervoer op het strand gisteren te staken. Dirk: “Donderdag was de toeloop naar het strand op enkele badgasten na een stuk minder. Om die reden hebben we de aanvoer van de damwandplaten vanaf het Vliegerpad over het strand hervat. Ondertussen worden de platen door de hei-installatie bij Noorderbad in de grond getrild.”

De installatie waarmee de damwanden in de bodem worden getrild. Foto: Jorrit ’t Hoen.

Markering zeezijde

Om het werkterrein aan de zeezijde te markeren voor kitesurfers en de reddingsbrigade is een drijvende ballenlijn geplaatst. Deze markering drijft met vloed op het water en bij eb ligt deze duidelijk zichtbaar op het zand.

Tekst & uitleg

Ook de lokale spotters zijn met hun werk op het strand begonnen. Dirk: “Het team helpt mensen indien nodig bij de speciale oversteekplaatsen op het strand. Bijvoorbeeld op de momenten dat er een transport stapvoets langs komt rijden. Maar in de meeste gevallen geven ze aan belangstellenden tekst en uitleg bij de werkzaamheden die op het strand worden uitgevoerd.”

Spotters helpen mensen met oversteken en geven tekst en uitleg over de werkzaamheden van onze aannemer NRG. Foto: Chris Pennarts

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.