Netbeheerder op zee

We kunnen niet meer zonder. Elektriciteit is een eerste levensbehoefte geworden. We hebben het overal nodig, thuis op het werk, en zelfs onze auto is afhankelijk van stroom. In Europa zijn de elektriciteitsnetten aan elkaar gekoppeld, waardoor elektriciteit over langere afstanden getransporteerd wordt. En ook door de komst van windparken voor de kust van Noord- en Zuid-Holland moet het net de grote hoeveelheid duurzaam opgewekte energie kunnen transporteren. Daarom hebben wij een betrouwbaar en toekomstbestendig elektriciteitsnet nodig.

TenneT heeft de taak om een elektriciteitsnet op zee aan te leggen zodat de windparken op zee aangesloten kunnen worden op het elektriciteitsnet op land. Wij leggen de toekomstige windparken op de Noordzee tegen lagere kosten en met minder milieu- en ruimtelijke effecten aan. Dat is belangrijk om de Nederlandse energievoorziening te verduurzamen.

Goed contact

Goed contact met mensen die wonen, werken en recreeren in het gebied waar wij aan het werk zijn of gaan vinden we belangrijk. Daarom houden we je graag op de hoogte via informatiebijeenkomsten en de nieuwsbrief. Ook zijn we via e-mail en telefoon bereikbaar.

Cookiemelding


Deze video wordt niet getoond omdat u geen marketing cookies heeft geaccepteerd.
Klik hier om uw instellingen aan te passen.
Of kijk de video hier.
Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.